TOHUM

Projemizin ana konusu ülkemizdeki yerli tohumların ne şartlarda sofralarımıza ulaştığı ve bizlerin bu konuyla ilgili ne kadar bilince sahip olduğumuzdu. Bu konuyu tercih etme sebebimiz, ülkemizde genel olarak yanlış bir tüketim ve beslenme şeklinin olmasıydı. Üretilen yerli tohumların yanlış koşullarda dağıtılması, organik olan tohumlara ulaşılamaması, insanların kötü beslenme biçimleri gibi sebepler bizi bu konu hakkında daha fazla araştırma yapmaya yöneltti. Çorlu’ya giderek tohumculuk alanında usta sayılabilecek biri olan Nejat Pars ile bir gün geçirdik. Orada tohum hakkında bilgilendik ve günümüz koşullarında iyi bir üretimin nasıl yapılması gerektiğini anladık. Sonrasında bir ekmeğin yapılış sürecini gözlemlemek adına kendi evinde özel ekmek üretimi yapan Gülce Kurtboğan’ı ziyaret ederek bir çekim gerçekleştirdik.

Participants

  • GİZEM NUR KURT
  • GÜNİZECE UĞURLAR
  • HİLAL EYİGÜNGÖR